nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczone chude mięso o wyrazistym smaku świetne w ramach obiadu.

Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem

 

Sposób przygotowania:

Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem
Pierś z kurczaka naciąć na środku i zrobić w niej kieszonkę starając się jej nie przedziurawić od spodu. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, z koperkiem i tymiankiem. Kieszonkę z piersi kurczaka natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do środka kieszonki wymieszane wcześniej masło z dodatkami. Spiąć kieszonkę wykałaczkami. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia. Po wierzchu obsypać nadzianą kieszonkę z kurczaka szczyptą chili i sporą ilością słodkiej, mielonej papryki. Przykryć naczynie folię aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec mięso przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem
Pierś kurczaka nacięta na środku ze zrobioną kieszonką.
Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem
Miękkie masło wymieszane z czosnkiem,koperkiem i tymiankiem.
Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem
Kieszonka z piersi kurczaka nadziana ziołowym,atomatycznym masełkiem.
Kieszonka z kurczaka nadziana ziołowym masełkiem
Kieszonka z piersi nadziana masłem i spięta wykałaczkami obsypana chili i słodką,mieloną papryką.