Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kindziuk na francuskim cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne przekąseczki na francuskim cieście dla imprezujących

Kindziuk na francuskim cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kindziuk na francuskim cieście

 

Sposób przygotowania:

Kindziuk na francuskim cieście
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy czerwoną pastą curry, następnie układamy plastry kiełbasy kiddziuk, ciasto przekrawamy na małe kwadraciki mieszczące plastry kiełbasy, przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, całość posypujemy papryką i ziołami prowansalskimi. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 18 minut (do zarumienienia przekąsek)
Kindziuk na francuskim cieście
składniki niezbędne do przygotowania przekąsek
Kindziuk na francuskim cieście
ciasto francuskie smarujemy pastą i układamy kiełbasę
Kindziuk na francuskim cieście
pokrojone na kwadraciki przekąskiukładamy na blaszce
Kindziuk na francuskim cieście
całość posypujemy papryką słodką oraz ziołami prowensalskimi

Tagi:

zioła ciasto