Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kisiel jabłkowo – miętowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Orzeźwiający deser na lato

Kisiel jabłkowo – miętowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kisiel jabłkowo – miętowy

 

Sposób przygotowania:

Kisiel jabłkowo – miętowy
Obrane jabłka kroimy w drobną kostkę, a nastepnie gotujemy z dodatkiem mięty, cukru, soku z cytryny i 1,5 szklanki wody. w reszcie wody mieszamy mąkę, którą wlewamy do gotujących się owoców (wcześniej wyjmujemy gałązki mięty) – dokładnie mieszamy do czasu aż zgęstnieje. Kisiel możemy podawać zarówno na ciepło jak i schłodzony. W wersji na zimno jest bardzo orzeźwiający dzięki posmaku mięty.
Kisiel jabłkowo – miętowy
jabłka obieramy zaraz przed przygotowaniem by nie ściemniały
Kisiel jabłkowo – miętowy
gotujemy tyle by owoce były miekkie, miete odrzucamy przed wlaniem mąki
Kisiel jabłkowo – miętowy
ksiel podawany na zimno jest bardzo rzeźwiajacy dzieki mięcie