Sposób przygotowania:
Kisiel jabłkowy z rodzynkami
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Przygotować pół litra wody, z czego pół szklanki wody zostawić.
Większą część wody zagotować. Dodać pokrojone jabłka, 3 łyżki cukru i pół łyżeczki kurkumy.
Wpozostałej wodzie dokładnie wymieszać mąkę ziemniaczaną . Kiedy woda zacznie się gotować dodać wodę z mąką ziemniaczaną oraz rodzynki.
Chwilkę pogotować i przelać do miseczek.
Większą część wody zagotować. Dodać pokrojone jabłka, 3 łyżki cukru i pół łyżeczki kurkumy.
Wpozostałej wodzie dokładnie wymieszać mąkę ziemniaczaną . Kiedy woda zacznie się gotować dodać wodę z mąką ziemniaczaną oraz rodzynki.
Chwilkę pogotować i przelać do miseczek.