Sposób przygotowania:
Kiszone ogórki
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy sól, zagotowujemy. Ogórki myjemy i osuszamy.
Czosnek obieramy. Chrzan obieramy i kroimy. Koper myjemy i dzielimy na części.
Na spód każdego słoika dajemy gałązkę kopru, kawałek chrzanu i ząbek czosnku, wkładamy ogórki i na wierzchu układamy gałązkę kopru, kawałek chrzanu i ząbek czosnku.
Zalewę wlewamy do słoików i zakręcamy słoiki, odstawiamy na tydzień w ciepłe miejsce.
Ukiszone ogórki pasteryzujemy przez 3 minuty, żeby zatrzymać proces kwaszenia.
Czosnek obieramy. Chrzan obieramy i kroimy. Koper myjemy i dzielimy na części.
Na spód każdego słoika dajemy gałązkę kopru, kawałek chrzanu i ząbek czosnku, wkładamy ogórki i na wierzchu układamy gałązkę kopru, kawałek chrzanu i ząbek czosnku.
Zalewę wlewamy do słoików i zakręcamy słoiki, odstawiamy na tydzień w ciepłe miejsce.
Ukiszone ogórki pasteryzujemy przez 3 minuty, żeby zatrzymać proces kwaszenia.