Sposób przygotowania:
Sałatka ogórkowa na zimę
Zielone ogórki dokładnie umyć.
Następnie obrać i pokroić w plasterki.
Obraną cebule pokroić w półksiężyce.
Dodać cukier, olej ,ocet oraz pieprz i sól.
Całość dokładnie wymieszać, aby składniki nam się dobrze połączyły.
Na sam koniec dodać oczyszczony,opłukany drobno poszatkowany koperek zielony i ponownie delikatnie przemieszać.
Sałatkę zostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz przemieszać i wkładać sałatkę do słoików .
Pasteryzować 15 min.
Polecam na zimę nie tylko do obiadu, ale również tak do jedzenia.
Smacznego .
Następnie obrać i pokroić w plasterki.
Obraną cebule pokroić w półksiężyce.
Dodać cukier, olej ,ocet oraz pieprz i sól.
Całość dokładnie wymieszać, aby składniki nam się dobrze połączyły.
Na sam koniec dodać oczyszczony,opłukany drobno poszatkowany koperek zielony i ponownie delikatnie przemieszać.
Sałatkę zostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz przemieszać i wkładać sałatkę do słoików .
Pasteryzować 15 min.
Polecam na zimę nie tylko do obiadu, ale również tak do jedzenia.
Smacznego .
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Masz racje, wtedy tylko wyciągasz i gotowe;)