Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków w słoiki
Ogórki umyć dokładnie i pokroić w cienkie krążki. Cebulę pokroić w piórka. Marchew obrać opłukać i zetrzeć na tarce.
Pokrojone ogórki wymieszać z cebulą i solą. Odstawić na 2 godziny. Następnie zlać wytworzony płyn, dodać do niego wodę, olej, ocet, cukier i przyprawy. Zagotować zalewę. Do ogórków z cebulą dodać marchew i wymieszać. Nałożyć ciasno do słoików.
Zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoje i pasteryzować przez 15 minut od zagotowania.
Wyjąć gorące słoiki i ustawić do góry dnem do ostygnięcia.
Pokrojone ogórki wymieszać z cebulą i solą. Odstawić na 2 godziny. Następnie zlać wytworzony płyn, dodać do niego wodę, olej, ocet, cukier i przyprawy. Zagotować zalewę. Do ogórków z cebulą dodać marchew i wymieszać. Nałożyć ciasno do słoików.
Zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoje i pasteryzować przez 15 minut od zagotowania.
Wyjąć gorące słoiki i ustawić do góry dnem do ostygnięcia.