WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Kiszone ogórki z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjna polska specjalność, czyli kiszone ogórki. W moim wydaniu z dodatkiem kolendry, która nadaje im ciekawego aromatu.

Kiszone ogórki z kolendrą

Składniki:

Kiszone ogórki z kolendrą

 

Sposób przygotowania:

Kiszone ogórki z kolendrą
Ogórki dokładnie myjemy i układamy ciasno w wyparzonych słoikach. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy sól i cukier. Zagotowujemy. Do każdego słoika z ogórkami wsypujemy po pół łyżeczki kolendry, trzy ziarenka ziela angielskiego, ząbek czosnku i kilka gałązek kopru.

Zalewamy wszystko gorącą zalewą i odstawiamy, aby się ukisiły.

Dobre są już po 3-4 dniach. 

Tagi:

ogórki