kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1394]

Maliny w soku własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne maliny w soku. Takie maliny można użyć do deserów, koktajli, jako dodatek do innych słodkich dań. Polecam.

Maliny w soku własnym

Składniki:

Maliny w soku własnym

 

Sposób przygotowania:

Maliny w soku własnym
Maliny delikatnie przebieramy i usuwamy wszelkie zanieczyszczenia, delikatnie myjemy, najlepiej na cedzaku lub sitku i odsączamy z wody.
Maliny przekładamy do czystych słoików i przesypujemy cukrem, najlepiej po dwie łyżki malin i dwie łyżki cukru, aż do wyczerpania wszystkich składników. Słoiki wypełniamy do 3/4 wysokości.
Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin ( 3 - 4 ).
Następnie pasteryzujemy przez 15 minut.