kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 983]

Maliny w soku własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne maliny w soku. Takie maliny można użyć do deserów, koktajli, kompotów i innych słodkich dań. Polecam.

Maliny w soku własnym

Składniki:

Maliny w soku własnym

 

Sposób przygotowania:

Maliny w soku własnym
Maliny delikatnie przebieramy i usuwamy wszelkie zanieczyszczenia, delikatnie myjemy, najlepiej na cedzaku lub sitku i odsączamy z wody.

Maliny przekładamy do czystych słoików, przesypujemy cukrem, najlepiej po dwie łyżki malin i dwie łyżki cukru, aż do wyczerpania składników. 

Słoiki wypełniamy do 3/4 wysokości.

Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin ( 3 - 4 ). 

Następnie pasteryzujemy przez 15 minut.