Sposób przygotowania:
Maliny w soku własnym
Maliny delikatnie przebieramy i usuwamy wszelkie zanieczyszczenia, delikatnie myjemy, najlepiej na cedzaku lub sitku i odsączamy z wody.
Maliny przekładamy do czystych słoików i przesypujemy cukrem, najlepiej po dwie łyżki malin i dwie łyżki cukru, aż do wyczerpania wszystkich składników. Słoiki wypełniamy do 3/4 wysokości.
Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin ( 3 - 4 ).
Następnie pasteryzujemy przez 15 minut.
Maliny przekładamy do czystych słoików i przesypujemy cukrem, najlepiej po dwie łyżki malin i dwie łyżki cukru, aż do wyczerpania wszystkich składników. Słoiki wypełniamy do 3/4 wysokości.
Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin ( 3 - 4 ).
Następnie pasteryzujemy przez 15 minut.