Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kładzione kluseczki z zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kładzione kluski podawać z rosołem lub zupą

Kładzione kluseczki z zieleniną

Składniki:

Kładzione kluseczki z zieleniną

 

  • 3 jajka,
  • 1 szklanka mąki,
  • 6 łyżek zieleniny,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 2 łyżki wody

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kładzione kluseczki z zieleniną
Jajka wybić do miseczki, wlać 2 łyżki wody, wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli. Następnie dodać drobno posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszać. Jedną łyżką nabierać porcje ciasta, a drugą łyżką zsuwać go na gotujący się rosół lub osoloną wodę. Gotować około 2-3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

Tagi:

jajko jajka