Sposób przygotowania:
Klasyczna i kremowa surówka coleslaw
1. Kapustę szatkujemy drobno, solimy ugniatamy i zostawiamy na pół godziny, po czym ponownie ugniatamy.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3. cebule siekamy drobno, zasypujemy 1 łyżeczka cukru i zostawiamy na 5 minut.
4. Koperek lub natkę pietruszki siekamy.
5. Tak przygotowane składniki wrzucamy do miski, dodajemy 3 łyżki majonezu, oliwę, biały ocet winny lub cytrynę, pieprz i ponownie mieszamy.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3. cebule siekamy drobno, zasypujemy 1 łyżeczka cukru i zostawiamy na 5 minut.
4. Koperek lub natkę pietruszki siekamy.
5. Tak przygotowane składniki wrzucamy do miski, dodajemy 3 łyżki majonezu, oliwę, biały ocet winny lub cytrynę, pieprz i ponownie mieszamy.