Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty
Kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy.
Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce.
Kukurydzę odsączamy z zalewy, odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Warzywa łączymy ze sobą, solimy, dodajemy szczyptę cukru i pieprz.
Olej łączymy z sokiem z cytryny.
Koperek myjemy, osuszamy, siekamy.
Warzywa łączymy z olejem i sokiem z cytryny, dodajemy koperek, mieszamy. Surówka gotowa!
Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce.
Kukurydzę odsączamy z zalewy, odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Warzywa łączymy ze sobą, solimy, dodajemy szczyptę cukru i pieprz.
Olej łączymy z sokiem z cytryny.
Koperek myjemy, osuszamy, siekamy.
Warzywa łączymy z olejem i sokiem z cytryny, dodajemy koperek, mieszamy. Surówka gotowa!