Sposób przygotowania:
Surówka coleslaw z marchewką i cebulką
Kapustę czerwoną drobno szatkujemy, cebulę obieramy i kroimy w paski, marchewkę obieramy, kroimy w cienkie słupki. Natkę pietruszki drobno siekamy, ząbki czosnku obieramy i siekamy w bardzo drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Do miseczki wlewamy ocet, olej, dodajemy sól, miód i pieprz do smaku, całość mieszamy i dodajemy do surówki.
Surówkę dokładnie rozcieramy z dressingiem, odstawiamy na pół godziny żeby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Do miseczki wlewamy ocet, olej, dodajemy sól, miód i pieprz do smaku, całość mieszamy i dodajemy do surówki.
Surówkę dokładnie rozcieramy z dressingiem, odstawiamy na pół godziny żeby składniki dobrze się ze sobą połączyły.