iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Klopsiki mielone w zalewie octowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna zakąska na imprezki ze znajomymi.

Klopsiki mielone w zalewie octowej

Składniki:

Klopsiki mielone w zalewie octowej

 

  • 1/2 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 2 średnie cebulki
  • sól,pieprz mielony,pieprz w ziarkach,liść laurowy,ziele angielskie,ocet,woda i olej.

Sposób przygotowania:

Klopsiki mielone w zalewie octowej
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem i formujemy małe klopsiki.Smażymy je na oleju.Zalewa: 1 szklanka octu 10%,3 szklanki wody,pokrojone w piórka cebulki,10 kulek pieprzu w ziarkach,5 kulek ziela angielskiego, 3 listki laurowe.Zalewę zagotować i zalać nią klopsiki np.w słoiku,wstawić do lodówki i po kilku godzinach jest gotowe.Smacznego!

Tagi:

mięso