Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Klopsy jajeczne z melisą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wegetariańskie klopsiki z zieloną nutą

Klopsy jajeczne z melisą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsy jajeczne z melisą

 

Sposób przygotowania:

Klopsy jajeczne z melisą
13 jajek gotujemy na twardo. Obieram, studzę i rozdrabniam np widelcem lub np tak jak ja szturchaczką do ziemniaków. Świeżą melisę siekam na drobno. Pietruszkę zieloną tak samo. Wszystko dodaję do jajek. Około 3-4 łyżki bułki tartej zalewam mlekiem i mieszam tak aby bułka wchłonęła całe mleko. W razie co dosypuję więcej bułki. Tą mieszankę dodaję do miski z jajkami. Wbijam też jedno surowe jajko i doprawiam solą i pieprzem. Całość mieszam najlepiej ręką do uzyskania gładkiej masy. Ręką wyrabiam klopsy i każdego obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Klopsy jajeczne z melisą
jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy
Klopsy jajeczne z melisą
dodaję posiekaną melisę i pietruszkę oraz doprawiam solidnie
Klopsy jajeczne z melisą
przed smażeniem każdego klopsika obtaczam w bułce tartej

Tagi:

jajko tarta jajka