BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1448]

Klopsy mielone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam prosty przepis na smaczne klopsy. Klopsy szybko znikają z talerza, a ich zapach przyciąga domowników.

Klopsy mielone

Składniki:

Klopsy mielone

 

  • Mielone wieprzowo - wołowe 500 g,
  • jajko 1 szt,
  • cebula 1 szt,
  • czosnek 2 ząbki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta kolendry,
  • imbir 1/3 łyżeczki,
  • bułka kajzerka namoczona w mleku,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Klopsy mielone
Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski dodajemy jajko, obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, obraną i pokrojoną cebule. Dodajemy imbir, pieprz mielony i sól do smaku, szczyptę kolendry namoczoną odciśniętą bułkę i dokładnie mieszamy.

Po dokładnym wymieszaniu formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na gorącym oleju.

Podajemy z ziemniaczkami i dodatkami np. buraczki czerwone.