plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Klopsy mielone z przyprawą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne klopsiki mielone które można zjeść nie tylko przy obiedzie ale i w kanapce w podróży

Klopsy mielone z przyprawą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsy mielone z przyprawą

 

  • mięso mielone 100g
  • jako surowe 1 szt
  • bułka tarta 50 g
  • bułka czerstwa 1 szt.
  • mleko 250 ml
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsy mielone z przyprawą
Bułkę czerstwą namoczyć w mleku aby zmiękła a następnie wycisnąć z niej mleko. Do nie za wysokiego naczynia dodajemy mięso mielone, namoczoną uprzednio bułkę, bułkę tartą, jajko i przyprawę. Porządnie wygniatamy i formujemy kulki. Na gorącym oleju smażymyz obu stron do uzyskania złotego koloru.
Klopsy mielone z przyprawą
Wszystkie składniki porządnie wygniatamy a następnie formujemy kuleczki
Klopsy mielone z przyprawą
Uformowane kuleczki mięsne smażyć na oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru