Sposób przygotowania:
Selerowe racuszki z jogurtemETAP 1
SOS JOGURTOWY: Jogurt miksujemy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotowy sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
SELEROWE RACUSZKI: Seler obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wędlinę kroimy w drobną kostkę.
ETAP 2
Do miski przekładamy seler, wędlinę, jogurt, pokrojoną w kostkę cebulę, szczypior, mąkę, jajka oraz przeprawy do smaku.
ETAP 3
Całość dokładnie mieszamy.
ETAP 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje selerowego ciasta.
ETAP 5
Placuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane porcjujemy na talerze. Podajemy je z dodatkiem czosnkowo- jogurtowego sosu.
Di bloguje
gusia1000