Klopsy mielone Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na klopsy mielone.

Klopsy mielone Kaja35

Składniki:

Klopsy mielone Kaja35

 

  • Mięso mielone 400 gram
  • Jajko 1 sztuka
  • Cebula mała 1 sztuka
  • Bułka czerstwa 1 sztuka
  • Mleko 1/2 szklanki
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
  • Szczypiorek 1/2 pęczku
  • Bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Klopsy mielone Kaja35
Namoczoną bułkę w mleku odcisnąć, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, przyprawić przyprawami, dodać obraną i pokrojoną na drobno cebulę, posiekany szczypiorek i wygnieść masę, następnie uformować małe kotlety oraz obtoczyć lekko w bułce tartej z obu stron i na koniec smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Klopsy podaję razem z ziemniakami.