MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Kluseczki kładzione bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kluseczki kładzione to sposób na sycące, szybkie i smaczne danie. Tym razem postanowiłam przygotować je w nieco innej wersji, która zasmakuje nie tylko dzieciom, ale i dorosłym.

Kluseczki kładzione bananowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluseczki kładzione bananowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki kładzione bananowe
Do miski wbijamy jajko, dodajemy serek i plasterki banana, blendujemy na gładką masę. Wysypujemy mąkę i ponownie blendujemy do uzyskania gęstej masy (jeśli trzeba dodajemy więcej mąki).

W garnku gotujemy wodę ze szczyptą soli, zamoczoną w gorącej wodzie łyżką nabieramy porcję ciasta i wkładamy na wrzątek. Gotujemy 1-1,5 minuty od wypłynięcia.

Podajemy ze świeżą porzeczką i ziarnami granatu (mogą być też inne owoce). Jeśli ktoś lubi przed podaniem można pospać odrobiną cynamonu. 
Kluseczki kładzione bananowe
Banany miksujemy z serkiem i jajkiem na gładko
Kluseczki kładzione bananowe
Dodajemy mąkę i ponownie miksujemy do połączenia
Kluseczki kładzione bananowe
Kluseczki gotujemy w lekko posolonej wodzie

Tagi:

dodatki owoce