kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Groszek z ricottą i pomidorkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najprostsze danie zwykle są najlepsze. Tak jest też w przypadku tej pysznej sałatki z zaledwie kilku składników. Gorąco polecam!

Groszek z ricottą i pomidorkami

Składniki:

Groszek z ricottą i pomidorkami

podstawowe

  • szklanka groszku
  • 2 opakowania ricotty
  • 300g pomidorków koktajlowych
  • oliw a z oliwek
  • sól, czarny pieprzem

Sposób przygotowania:

Groszek z ricottą i pomidorkami
Pomidorki i groszek myjemy. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem ½ łyżeczki cukru przez około 6-8 minut. Przelewamy zimna wodą. Pomidorki rozkrawamy na pól. Pomidorki i groszek łączymy z pokruszonym serkiem ricotta.

Skrapiamy oliwa z oliwek i oprószamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.