Sposób przygotowania:
Marchewkowy krem
Marchew obieram, myję i ścieram na tarce na grubych oczkach. Na rozgrzaną oliwę wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę.
Gdy się zeszkli dodaję marchew, ziemniaka pokrojonego w kostkę, sok z pomarańczy. Następnie całość zalewam bulionem i gotuję dotąd aż marchew będzie miękka.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję odrobinę imbiru i chili. Po zestawieniu z ognia wszystko razem blenduję. W razie potrzeby jeszcze raz przyprawiam.
Do zupy można dodać trochę śmietany 30%. Dobrze smakuje podana z grzankami lub posypana ziarnami słonecznika lub dyni.
Gdy się zeszkli dodaję marchew, ziemniaka pokrojonego w kostkę, sok z pomarańczy. Następnie całość zalewam bulionem i gotuję dotąd aż marchew będzie miękka.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję odrobinę imbiru i chili. Po zestawieniu z ognia wszystko razem blenduję. W razie potrzeby jeszcze raz przyprawiam.
Do zupy można dodać trochę śmietany 30%. Dobrze smakuje podana z grzankami lub posypana ziarnami słonecznika lub dyni.
Jagodowa
Magdalena88
AniaHania
Jagodowa napisał(a):
AniaHania
Magdalena88 napisał(a):
anemon