Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułem
Liście sałaty rzymskiej dokładnie opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie rwiemy ja na mniejsze kawałki do sporej miski.
Ogórka obieramy, myjemy i kroimy na plasterki, a te na ćwiartki - dodajemy do miski z sałatą. Różyczki brokuła dzielimy na mniejsze kawałki obgotowujemy przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, po czym przelewamy lodowatą wodą. Odstawiamy do odcieknięcia i dodajemy do miski z sałatą.
Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do miski z warzywami. Całość ostrożnie mieszamy.
Olej, sos sojowy oraz sól morską i pieprz kolorowy dokładnie mieszamy.
Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Ogórka obieramy, myjemy i kroimy na plasterki, a te na ćwiartki - dodajemy do miski z sałatą. Różyczki brokuła dzielimy na mniejsze kawałki obgotowujemy przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, po czym przelewamy lodowatą wodą. Odstawiamy do odcieknięcia i dodajemy do miski z sałatą.
Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do miski z warzywami. Całość ostrożnie mieszamy.
Olej, sos sojowy oraz sól morską i pieprz kolorowy dokładnie mieszamy.
Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.