Sposób przygotowania:
Ciasteczka pieguski
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180ºC. Masło i drobny cukier utrzeć do otrzymania jasnej i puszystej masy. Dodać jajko dokładnie połączyć składniki a następnie dodawać kolejno mąkę, sodę i sól i dokładnie zmiksować.
Do masy dodać orzechy i czekoladę, zmiksować do połączenia składników. Z masy robić małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczyć dłonią, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy.
Piec około 10 - 15 minut.
Do masy dodać orzechy i czekoladę, zmiksować do połączenia składników. Z masy robić małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczyć dłonią, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy.
Piec około 10 - 15 minut.
Di bloguje
robaczek