Sposób przygotowania:
Kluseczki z fasoli mung.
Fasolę mung wrzucić do garnka,zalać 500 ml.wody i zagotować.
Zmniejszyć płomień i gotować dalej pod przykryciem ok.30 min.Ki-
-edy fasola zmięknie i wchłonie całą wodę,zdjąć garnek z kuchenki.Fasolę dać do moździeża lub do miksera i zmiksować.
Dodać żółtka i zetrzeć z nimi fasolę i formować owalne kluseczki
z ok.12 sztuk.Zagotować 300 ml. wody z cukrem i wrzucać do niej
kluski i gotować na małym ogniu z 5 min.
Zmniejszyć płomień i gotować dalej pod przykryciem ok.30 min.Ki-
-edy fasola zmięknie i wchłonie całą wodę,zdjąć garnek z kuchenki.Fasolę dać do moździeża lub do miksera i zmiksować.
Dodać żółtka i zetrzeć z nimi fasolę i formować owalne kluseczki
z ok.12 sztuk.Zagotować 300 ml. wody z cukrem i wrzucać do niej
kluski i gotować na małym ogniu z 5 min.