marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kluseczki z fasoli mung.

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Fasolę zagotować,aby była miękka i wchłonęła całą wodę,potem zmiksować>Dodać żółtka i utrzeć i uformować kluseczki.Dać na wodę i ugotować.

Kluseczki z fasoli mung.

Składniki:

Kluseczki z fasoli mung.

 

  • 250 g.łuskanej fasoli mung,
  • 60 g.brązowego cukru,
  • 4 surowe żółtka,
  • Do gotowania:
  • 60 g.cukru zwykłego.

Sposób przygotowania:

Kluseczki z fasoli mung.
Fasolę mung wrzucić do garnka,zalać 500 ml.wody i zagotować.
Zmniejszyć płomień i gotować dalej pod przykryciem ok.30 min.Ki-
-edy fasola zmięknie i wchłonie całą wodę,zdjąć garnek z kuchenki.Fasolę dać do moździeża lub do miksera i zmiksować.
Dodać żółtka i zetrzeć z nimi fasolę i formować owalne kluseczki
z ok.12 sztuk.Zagotować 300 ml. wody z cukrem i wrzucać do niej
kluski i gotować na małym ogniu z 5 min.

Tagi:

fasola