Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kluseczki-zacierki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Takie kluseczki mogą być samodzielną przekąską,lub dodatkiem do zup lub sosu.Są bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Kluseczki-zacierki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluseczki-zacierki

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki-zacierki
Z podanych składników stopniowo wlewając gorącą wodę zagniatamy elastyczne ciasto.Ciasto nie może być zbyt rzadkie.Następnie odrywamy niewielkie kawałeczki ciasta i toczymy małe kluseczki na podsypanej mąką stolnicy. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i 1 łyżką oleju.Wrzucamy przygotowane kluseczki i gotujemy kilka minut od wypłynięcia.Ugotowane odcedzamy. Masło roztapiamy i polewamy nim zacierki.
Kluseczki-zacierki
Z podanych składników zagniatamy dość twarde ciasto.
Kluseczki-zacierki
Z ciasta odrywamy kawałeczki i toczymy małe kluseczki.