Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kluseczki ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podaje się je da mięs lub kotletów warzywnych.Super smakują także polane sezamem usmażonym na maśle!

Kluseczki ziołowe

Składniki:

Kluseczki ziołowe

 

  • 20dag.cukinii,
  • 2jajka,
  • 3\4szkl.mąki,
  • 1cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • zioła;cząber,oregano,tymianek,
  • sól,pieprz,ostra papryka

Sposób przygotowania:

Kluseczki ziołowe
Cukinię obieramy,ścieramy na tarce o drobnych oczkach,solimy,na siyku odciskamy z nadmiaru soku.Cebulę i czosnek drobno siekamy,szklimy na gorącym oleju.Do cukini dodajemy mąkę,jajka,cebulę z czosnkiem oraz posiekane ziola,przyprawiamy i dokladnie mieszamy.Kładziemy łyżką na wrzącą wodę,gotujemy,odcedzamy.

Tagi:

zioła