Sposób przygotowania:
Kluseczkowy placuszek
Ugotuj spaghetti w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, zanim stanie się miękkie. Połącz z serem i sosem pomidorowym. Odstaw do ostygnięcia. Ubij jajka z odrobiną soli. Dodaj natkę pietruszki i wymieszaj razem ze spaghetti. Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu. Wylej przygotowaną masę, rozprowadzając równomiernie po całej powierzchni. Smaż na wolnym ogniu przez 5 minut, aż się zetnie. Patelnię przykryj talerzem większym od niej i przełóż na niego powstały placuszek. Postaw patelnię na ogniu, rozgrzej oliwę, przełóż placek z powrotem na patelnię i smaż go z drugiej strony przez 3-4 minuty. Pokrój w trójkąty i podawaj z pomidorami, bazylią lub oregano.