Sposób przygotowania:
Kluski kładzione
Jajka wybijamy, roztrzepujemy i dodajemy mąkę i wodę albo mleko. Wszystko łączymy.
Ciasto musi być gęste dlatego czasami trzeba dodać więcej mąki.
Ciasto nabieramy łyżką i kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy ok 2 minut od wypłynięcia klusek. Wybieramy łyżką cedzakową. Podajemy z cukrem, masłem,śmietaną czy też zrumienioną bułką. Można też podawać z sosami czy też użyć jako dodatek do zupy.
Ciasto musi być gęste dlatego czasami trzeba dodać więcej mąki.
Ciasto nabieramy łyżką i kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy ok 2 minut od wypłynięcia klusek. Wybieramy łyżką cedzakową. Podajemy z cukrem, masłem,śmietaną czy też zrumienioną bułką. Można też podawać z sosami czy też użyć jako dodatek do zupy.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości