katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1590]

Kluski kładzione

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie w przygotowaniu kluski i lubiane prze rodzinę. Dobre na szybki obiad na słodko albo z sosem i mięskiem.

Kluski kładzione

Składniki:

Kluski kładzione

 

Sposób przygotowania:

Kluski kładzione
Jajka wybijamy, roztrzepujemy i dodajemy mąkę i wodę albo mleko. Wszystko łączymy.

Ciasto musi być gęste dlatego czasami trzeba dodać więcej mąki.

Ciasto nabieramy łyżką i kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy ok 2 minut od wypłynięcia klusek. Wybieramy łyżką cedzakową. Podajemy z cukrem, masłem,śmietaną czy też zrumienioną bułką. Można też podawać z sosami czy też użyć jako dodatek do zupy.