Sposób przygotowania:
Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem
1. Jajko dokładnie mieszam z wodą i mąką. Ciasto powinno być gęste i bez grudek. Jabłko oraz gruszkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do ciasta. Mieszam.
2. Na gotującą się, osoloną wodę wrzucam łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotuję 5 minut. Odcedzam i wykładam na talerz. Kluski posypuję cukrem.
3. Masło przekładam do garnuszka i rumienie. Mieszam z cynamonem. Polewam kluski.
2. Na gotującą się, osoloną wodę wrzucam łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotuję 5 minut. Odcedzam i wykładam na talerz. Kluski posypuję cukrem.
3. Masło przekładam do garnuszka i rumienie. Mieszam z cynamonem. Polewam kluski.