Sposób przygotowania:
Kluski kładzione w grzybowym sosie
Grzyby obieramy, płuczemy i wrzucamy na rozgrzane na patelni masło. Solimy, dusimy ok 8 min, podlewamy bulionem i dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
Mąkę rozprowadzamy we wodzie, łączymy ze śmietaną i dodajemy do sosu. Sos doprawiamy do smaku.
Jajka wybijamy i roztrzepujemy widelcem, dodajemy wodę i mąkę. Mąki dodajemy tyle by ciasto było gęste.
Gotujemy wodę w garnku i solimy. Ciasto nabieramy zamoczoną w wodzie łyżką i kładziemy na wrzątek.
Kluski wybieramy łyżką cedzakową po ok 2 min od wypłynięcia(zależy też od wielkości klusek).
Mąkę rozprowadzamy we wodzie, łączymy ze śmietaną i dodajemy do sosu. Sos doprawiamy do smaku.
Jajka wybijamy i roztrzepujemy widelcem, dodajemy wodę i mąkę. Mąki dodajemy tyle by ciasto było gęste.
Gotujemy wodę w garnku i solimy. Ciasto nabieramy zamoczoną w wodzie łyżką i kładziemy na wrzątek.
Kluski wybieramy łyżką cedzakową po ok 2 min od wypłynięcia(zależy też od wielkości klusek).