kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Kluski wątróbkowe do rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluski wątróbkowe do rosołu........

Kluski wątróbkowe do rosołu

Składniki:

Kluski wątróbkowe do rosołu

 

  • 100 g wątroby
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Kluski wątróbkowe do rosołu
Wątróbkę opłucz i zmiel. Oddziel białka od żółtek. Masło utrzyj z żółtkami, wątróbką i natką. Białka ubij na sztywno połącz z mąką i wątróbką z dodatkami. Kłaść
na gotujący się rosół gorącą łyżeczką.
Smacznego!;-)

Tagi:

jajko jajka