Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kluski z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mniam,mniam!

Kluski z pieczarkami

Składniki:

Kluski z pieczarkami

 

  • 50dag.ziemniaków,
  • 50ml.śmietany,
  • 2jajka,
  • 2dag.koncentratu pomidorowego,
  • 5dag.sera twarogowego,
  • 15dag mąki,
  • 15dag.pieczarek,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kluski z pieczarkami
Ziemniaki obrać,umyć i włożyć do wrzącej,osolonej wody,ugotować,odcedzić,wystudzić i zemleć.Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na tłuszczu.Ziemniaki wymieszać ze śmietaną,jajkami,koncentratem pomidorowym,posiekaną natką pietruszki,przetartym przez sito twarożkiem,przesianą mąką oraz usmażonymi pieczarkami,doprawić do smaku.Metalową łyżką formować podłużne kluski,kłaść na wrzącą osoloną wodę,ugotować,odcedzić i polać masłem.