Sposób przygotowania:
Knedle z truskawkami
Truskawki umyć, osuszyć i odciąć szypułki. Truskawki pokroić w sporą kostkę i odstawić na sitku. Ricottę wymieszać z mąką, jajkiem, cukrem i solą. Zagnieść ciasto i rozwałkować na ok. 0,5 cm( podsypać mąką). Szklanką wykrawać kółka z ciasta.
Na środku każdego krążka umieścić kawałek truskawki i owinąć ją szczelnie ciastem.
Knedle wrzucić do wrzątku z dodatkiem oleju i gotować od chwili wypłynięcia przez 3 minuty. Wyjąć na sitko.
Kilka ząbków czekolady siekamy a resztę podgrzewamy w mikrofalówce z dodatkiem mleka.
Po rozpuszczeniu polewamy knedle rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami czekolady.
Dekorujemy świeżą miętą.
Na środku każdego krążka umieścić kawałek truskawki i owinąć ją szczelnie ciastem.
Knedle wrzucić do wrzątku z dodatkiem oleju i gotować od chwili wypłynięcia przez 3 minuty. Wyjąć na sitko.
Kilka ząbków czekolady siekamy a resztę podgrzewamy w mikrofalówce z dodatkiem mleka.
Po rozpuszczeniu polewamy knedle rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami czekolady.
Dekorujemy świeżą miętą.