Sposób przygotowania:
Mielone zapiekane z pomidorem i mozzarelląPrzygotowanie do zapieczenia
Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulą, musztardę, tartą bułkę, jajko, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, pieprz czarny i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować płaskie kotleciki. Obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć. Usmażone przełożyć na blaszkę. Na każdy kotlecik nałożyć po plastrze czerwonej cebuli. Posolić.
Przygotowanie piramidek
Na cebulę ułożyć po plastrze pomidora, który oprószyć suszoną bazylią. Na pomidory ułożyć po plastrze mozzarelli. Wszystko zapiekać w nagrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 10 minut. Przed podaniem można posypać piramidki ulubioną zieleniną.