Sposób przygotowania:
Knedle z truskawkami i rabarbarem
Do miski włożyć ser i zmiksować. Następnie dodać jajko, mąkę, rozpuszczone, przestudzone masło i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Rabarbar obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wymieszać z 1 łyżką cukru. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Z cista utoczyć wałki, pokroić na kawałki. Każdy kawałeczek, rozpłaszczyć na placuszek, włożyć 1 małą lub pół dużej truskawki i kawałeczek rabarbaru, zawinąć i dokładnie zlepić, formując knedle. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerze, posypać cukrem i cynamonem. Śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowy ubić, ułożyć obok knedli, ozdobić pozostałymi truskawkami.