migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Omlet ze szparagami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 33

Na śniadanko polecam pyszny omlecik. Mamy sezon szparagowy więc w omleciku role główną grają zielone szparagi z dodatkiem fety i suszonych pomidorów.

Omlet ze szparagami i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet ze szparagami i fetą

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szparagami i fetą
Szparagi pokroić na małe kawałki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju kokosowego i wrzucić szparagi. Smażyć aż szparagi zmiękną i lekko się przyrumienią.

W międzyczasie do miseczki wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Dodać mleko oraz doprawić pieprzem do smaku. Suszone pomidory pokroić na paseczki. Gdy szparagi już zmiękną rozłożyć je po całej patelni i wlać delikatnie masę jajeczną.

Na wierzchu ułożyć paseczki suszonych pomidorów i rozkruszyć fetę. Ogień zmniejszyć prawie do minimum, patelnie przykryć pokrywką i smażyć aż omlet całkowicie się zetnie na wierzchu.  
Omlet ze szparagami i fetą
Szparagi pokroić na małe kawałki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju kokosowego
Omlet ze szparagami i fetą
W międzyczasie do miseczki wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Dodać mleko oraz doprawić pieprzem do smaku.
Omlet ze szparagami i fetą
Suszone pomidory osaczyć z oleju i pokroić na paseczki.
Omlet ze szparagami i fetą
Gdy szparagi już zmiękną rozłożyć je po całej patelni i wlać delikatnie masę jajeczną

Tagi:

omlet szparagi