Sposób przygotowania:
Omlet ze szparagami i fetą
Szparagi pokroić na małe kawałki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju kokosowego i wrzucić szparagi. Smażyć aż szparagi zmiękną i lekko się przyrumienią.
W międzyczasie do miseczki wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Dodać mleko oraz doprawić pieprzem do smaku. Suszone pomidory pokroić na paseczki. Gdy szparagi już zmiękną rozłożyć je po całej patelni i wlać delikatnie masę jajeczną.
Na wierzchu ułożyć paseczki suszonych pomidorów i rozkruszyć fetę. Ogień zmniejszyć prawie do minimum, patelnie przykryć pokrywką i smażyć aż omlet całkowicie się zetnie na wierzchu.
W międzyczasie do miseczki wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Dodać mleko oraz doprawić pieprzem do smaku. Suszone pomidory pokroić na paseczki. Gdy szparagi już zmiękną rozłożyć je po całej patelni i wlać delikatnie masę jajeczną.
Na wierzchu ułożyć paseczki suszonych pomidorów i rozkruszyć fetę. Ogień zmniejszyć prawie do minimum, patelnie przykryć pokrywką i smażyć aż omlet całkowicie się zetnie na wierzchu.