ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 240]

Leczo z kwasem z kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 23

Leczo z kwasem z kiszonych ogórków, parówkami, kiełbaską, oraz świeżą młodą kapustą, zadowoli nawet wybredne podniebienia.

Leczo z kwasem z kiszonych ogórków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z kwasem z kiszonych ogórków

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kwasem z kiszonych ogórków
Młodą główkę kapusty kroimy w grubsze cząstki. Marchewkę, paprykę i cebulę w kosteczkę, młode listki magii kroimy na drobno. Seler naciowy kroimy na średniej grubości cząstki.

Wszystko zalewamy wodą, dodajemy dwa listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Gotujemy wszystko do miękkości, dodajemy puszkę czerwonej fasoli, mały przecier pomidorowy, szklankę kwasu z kiszonych ogórków i dwie drobiowe parówki pokrojone w kosteczkę.

Dwie kiełbaski polskie podsmażamy na oleju na złoty kolor i dodajemy do reszty. Doprawiamy do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem. Wszystko razem gotujemy do miękkości.

Podajemy gorące.  
Leczo z kwasem z kiszonych ogórków i polską
Główkę młodej kapusty kroimy w dość grube cząstki.
Leczo z kwasem z kiszonych ogórków i polską
Dwie marchewki kroimy w średniej grubości kosteczkę.
Leczo z kwasem z kiszonych ogórków i polską
Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę a seler naciowy w kawałki.
Leczo z kwasem z kiszonych ogórków i polską
Dwie polskie kiełbaski podsmażamy na złoty kolor.

Tagi:

warzywa danie