Sposób przygotowania:
Makaron ze szparagami, pomidorami i rukoląMakaron ze szparagami 1
Szparagi myjemy. Wkładamy do wrzątku. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Makaron ze szparagami 2
Pomidorki koktailowe dzielimy na dwie części
Makaron ze szparagami 3
Cebulki dymki (razem ze szczypiorkiem) kroimy w kostkę.
Makaron ze szparagami 4
Na oliwie z oliwek podsmażamy dymkę do czasu aż się ładnie zeszkli. Po 3 minutach dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki szparagi.
Makaron ze szparagami 4
Dokładamy pomidorki, rukolę. Wrzucamy makaron i mozarellę. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy warzywa i makaron. Chwilę podgrzewamy.
misia5
Magdalena88