Sposób przygotowania:
Sos śmietanowo koperkowy z szparagami i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy jajka i obieramy . Szparagi gotujemy w odzie z odrobina cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy.
Bulion zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką. Dolewamy do bulionu i gotujemy, aż zgęstnieje. Koperek myjemy osuszamy i siekamy dodajemy do sosu. Mieszamy doprawiamy do smaku.
Do sosu wkładamy jajka i szparagi. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Bulion zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką. Dolewamy do bulionu i gotujemy, aż zgęstnieje. Koperek myjemy osuszamy i siekamy dodajemy do sosu. Mieszamy doprawiamy do smaku.
Do sosu wkładamy jajka i szparagi. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.