Sposób przygotowania:
Marcepanowa szarlotka
Ciasto kruche: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Zimne ciasto dzielimy na dwie połowy. Jedną połowę wałkujemy. Wylepiamy nią dno i boki tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Mus jabłkowy: Marcepan kroimy na małe kwadraty. Jabłka obieramy ze skóry. Kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w garnku wraz z wodą. Lekko zaczynamy dusić. Dodajemy cukier i cynamon. Dalej dusimy.
Do lekko uduszonych jabłek dodajemy marcepan. Dalej dusimy. Po około 20-30 minutach do uduszonych jabłek dodajemy mąkę ziemniaczaną. Mieszam. Studzę.
Zimny mus jabłkowy wykładam na ciasto. Z pozostałego ciasta wycinam gwiazdki itp. Dekoruje wierzch ciasta. Piekę około godziny w 180 stopniach. Studzę.
Mus jabłkowy: Marcepan kroimy na małe kwadraty. Jabłka obieramy ze skóry. Kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w garnku wraz z wodą. Lekko zaczynamy dusić. Dodajemy cukier i cynamon. Dalej dusimy.
Do lekko uduszonych jabłek dodajemy marcepan. Dalej dusimy. Po około 20-30 minutach do uduszonych jabłek dodajemy mąkę ziemniaczaną. Mieszam. Studzę.
Zimny mus jabłkowy wykładam na ciasto. Z pozostałego ciasta wycinam gwiazdki itp. Dekoruje wierzch ciasta. Piekę około godziny w 180 stopniach. Studzę.