Sposób przygotowania:
Szarlotka pychotka
Ciasto biszkoptowe: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier. Miksujemy. Dodajemy żółtka. Miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przelewamy do kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Kroimy na pół.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka umieszczamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy cukier i wodę. Dusimy około 15 minut. Dodajemy galaretkę cytrynową. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut, aby masa stężała. Masę wykładamy na jedną połowę ciasta. Chłodzimy w lodówce przez godzinę.
Masa śmietanowa: Zimną śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Masę wykładam na jabłka. Przykrywam drugą połową ciasta. Dowolnie dekoruję. Chłodzę godzinę w lodówce.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka umieszczamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy cukier i wodę. Dusimy około 15 minut. Dodajemy galaretkę cytrynową. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut, aby masa stężała. Masę wykładamy na jedną połowę ciasta. Chłodzimy w lodówce przez godzinę.
Masa śmietanowa: Zimną śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Masę wykładam na jabłka. Przykrywam drugą połową ciasta. Dowolnie dekoruję. Chłodzę godzinę w lodówce.