lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kokosowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na dziś prosta babka z kokosem. Smakuje rewelacyjnie i każdy da radę ją zrobić. Nie trzeba umieć to po prostu samo idzie.

Kokosowa babka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kokosowa babka

Składniki :

  • białka 6 szt
  • cukier 150 g
  • mąką pszenna typ 500 150 g
  • kokos 100 g
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • masło 100 g

Dodatkowo:

  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Kokosowa babka

Wykonanie:

Do misy wlewamy zimne białka i miksujemy ze szczyptą soli i cukrem.


Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej kokos i proszek do pieczenia. Partiami wsypujemy do ubitych białek i delikatnie ucieramy.


Na samym końcu dodajemy chłodne roztopione masło.


Formę od babki smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego pieca. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.


Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.


Ciasto pyszne wyszło.

Kokosowa babka
Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej kokos i proszek do pieczenia.
Kokosowa babka
Partiami wsypujemy do ubitych białek i delikatnie ucieramy . Na samym końcu dodajemy chłodne roztopione masło.
Kokosowa babka
Formę od babki smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego pieca.