Sposób przygotowania:
Naleśniki z serkiem straciatella i dżemem
1. Przesianą mąkę wsypać do miski. Wbić jaja, wlać mleko, olej, wodę i dodać sól. Zmiksować. Ciasto ma być lekko lejące. Jeżeli jest za gęste dolać jeszcze odrobinę mleka, jeśli za rzadkie dosypać mąki i zmiksować. Odstawić na 20 minut.
2. Na patelni rozgrzać kilka kropelek oleju (tylko przed smażeniem pierwszego naleśnika, później już nie będzie potrzebny). Wylewać porcje ciasta (ok. pół łyżki wazowej). Smażyć przez około pół minuty-minutę, aż brzegi zaczną odchodzić od patelni. Przewrócić i smażyć jeszcze pół minuty.
3. Gotowe naleśniki podawać posmarowane serkiem z kleksami z dżemu. Smacznego!
2. Na patelni rozgrzać kilka kropelek oleju (tylko przed smażeniem pierwszego naleśnika, później już nie będzie potrzebny). Wylewać porcje ciasta (ok. pół łyżki wazowej). Smażyć przez około pół minuty-minutę, aż brzegi zaczną odchodzić od patelni. Przewrócić i smażyć jeszcze pół minuty.
3. Gotowe naleśniki podawać posmarowane serkiem z kleksami z dżemu. Smacznego!