Sposób przygotowania:
Kokosowa nutella
Opakowanie wiórek kokosowych wsypujemy do blendera i miksujemy. Należy pamiętać, aby robić często przerwy bo można spalić blender. Optymalnym rezultatem będzie otrzymanie tłustej masy lub konsystencji mokrego piasku. Następnie wlewamy szklankę gorącego mleka i znów miksujemy w blenderze kilka min. Przelewamy wszystko do garnka, dodajemy pół szkl mleka doprowadzamy do wrzenia i mieszając cały czas gotujemy. Trwa to ok 2-3 minuty. Dodajemy cukru do smaku, kilka kropel zapachu waniliowego. Mieszamy i wkładamy masło/margarynę, mieszając do rozpuszczenia. Dodajemy partiami mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Będą robić nam się grudki, ale da się je rozetrzeć. Dlatego po chwili mieszania ręcznego od razu potraktowałam to blenderem. Kiedy wystygnie, przekładamy do pojemnika docelowego i wkładamy do lodówki. Smacznego.