Sposób przygotowania:
Kokosowe parfait z malinami
Wykonanie deseru jest bardzo proste. Najpierw przyrządź budyń.Mleko kokosowe rozcieńcz 50 ml wody, połowę wlej do rondla i doprowadź do wrzenia. W reszcie mleka rozprowadź proszek budyniowy, wlej do wrzącego mleka i zagotuj do zgęstnienia. Wsyp wiórki kokosowe i całość odstaw do wystygnięcia. Maliny opłucz, część odłóż do dekoracji resztę rozgnieć widelcem w miseczce. Musem malinowym napełnij dna 5 pucharków. Ciasteczka kokosowe rozdrobnij na okruchy w foliowej torebce lub malakserze. Płatki migdałowe zrumień na suchej gorącej patelni. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, do ubitej śmietanki dodaj partiami budyń kokosowy,dokładnie utrzyj. Część kremu wyłóż na mus malinowy, następnie posyp okruchami z ciastek, kolejna warstwa deseru to krem. Wierzch udekoruj malinami i płatkami migdałów. Przed podaniem koniecznie mocno schłodź w lodówce