kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kokosowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny deser dla dużych i małych-bardzo łatwy w wykonaniu

Kokosowy przekładaniec

Składniki:

Kokosowy przekładaniec

 

  • 250g cukru pudru
  • 200g skondensowanego mleka
  • 150g wiórków kokosowych
  • szczypta szafranu

Sposób przygotowania:

Kokosowy przekładaniec
Mieszamy wiórki kokosowe z mlekiem i cukrem.Zagniatamy masę i dzielimy ją na 2 części.Do jednej części dodajemy szczyptę szafranu i zagniatamy aż masa będzie miała jednolity kolor.Z obu części masy formujemy prostokątne bloki (takie same).Lekko zwilżamy wodą jeden z nich (ten kolorowy) i układamy na nim 2 część (białą). Wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż masa dobrze zastygnie.Potem kroimy ja na 10 równych kawałków.Smacznego!