BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Kokosowy Raj.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cos dla amatorow kokosu. Delikatne szybkie i przedewszystkim tanie!

Kokosowy Raj.

Składniki:

Kokosowy Raj.

 

  • Biszkopt: 4 jaja
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl maki tortowej
  • 1/2 szkl maki ziemniaczanej
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 lyzki oleju
  • 2 lyzki wody
  • Masa: 500 ml smietany 30%
  • 2 Sniezki
  • 25 dag wiorkow kokosowych
  • 2 biale czekolady

Sposób przygotowania:

Kokosowy Raj.
Bialka ubic z cukrem na sztywna piane, Dodac ubite zoltka , nastepnie dwie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszac. na koniec dodac wode i olej. znowu wymieszac. Upiec w temperaturze 200st ok 40 minut. Ostudzic. 1 1/2 tabliczki czekolady zetrzec nz malych oczkach a reszte na duzych oczkach i zostawic do dekoracji. Smietane ubic ze sniezka, dodac wiorki kokosowe i czekolade starta na malych oczkach. Posypac czrekolada starta na duzych oczkach. Wstawic do lodowki na dwie godziny. Schlodzic.