jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kokosowy zajączek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kokosowe zajączki to pyszne ciasteczka które udekorują Wasz wielkanocny koszyczek. Łatwo je zrobić z białek które pozostają zwykle z wypiekania kruchych ciasteczek i mazurków na kruchym spodzie.

Kokosowy zajączek

Składniki:

Kokosowy zajączek

 

  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 4 białka
  • odrobina stopionej czekolady do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Kokosowy zajączek
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i ubijamy dalej do chwili aż piana się utrwali a cukier całkowicie się rozpuści. Dodaj kokos po czym wymieszaj. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj z masy zajączki po czym piecz w niskiej temperaturze przez około godziny. Odstaw do ostudzenia . Zaznacz oczka stopioną czekoladą.

Tagi:

czekolada