alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Czekoladowy zajączek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Czekoladowy zajączek na stół wielkanocny.

Czekoladowy zajączek

Składniki:

Czekoladowy zajączek

 

 

 

  • cukier 4 łyżki

 

 

 

  • proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowy zajączek
Żółtko utrzeć z cukrem i margaryną ,dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i,dokładnie wymieszać ciasto.Dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć za pomocąłyżki.Ciastem napełnić dokładnie foremkę (dobrze wypełnić uszy) do 2/3 wys foremki.Piec w 160 st około 25 min.Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone.Po wyjęciu zostawić na 10 min i wyjąć zajączka z formy i wystudzić na kratce.Zimnego udekorować wg własnego pomysłu.

Tagi:

jajko jajka